Preprosta piščančja obara za lahkoten začetek leta | E3

Preprosta piščančja obara za lahkoten začetek leta

05. 01. 2022

Vsako leto komaj čakamo december in praznično obložene mize, potem imamo pa januarja vsega preveč. Čas je za lahkotnejše obroke in jedi na žlico. Skupaj se bomo naučili pripraviti odlično obaro, ki je tradicionalna slovenska jed, zraven pa postregli žličnike. Jed, ki kuhinjo preplavi z vonjem po nostalgiji in je obenem odlična ideja za družinska kosila, čaka, da jo skuhate po našem receptu. 

Dobrodošli spet v kulinarični zgodbi Veliko dobrega, kjer z vami vsak mesec delimo slastne recepte, za katere potrebujete le 3 glavne sestavine. Sestavine, ki jih zagotovo že imate doma: bela moka, sol, poper, beli sladkor, jajca, mleko, pecilni prašek, vaniljev sladkor, smetana za kuhanje, maslo, olje, kis, zelišča, pelati iz pločevinke, česen in čebula. Kaj še potrebujemo za obaro? Piščanca, korenje in grah. Tako preprosto in okusno. Za E 3 kuha top kuhar Ivo Tomšič, asistira pa mu Klemen Bučan.

Pogrejmo se s piščančjo obaro

V večji posodi prepražimo čebulo in česen, nato pa dodamo veliko začimb po svojem okusu. Naš kuhar Ivo je uporabil rožmarin in timijan. Nato popražimo na koščke narezano meso, dodamo žlico moke, ki bo jed ravno prav zgostila, in pražimo še minuto. Dodamo še na koščke narezano korenje in grah. Zalijemo z jušno osnovo, da se pokrijejo vse sestavine, in kuhamo slabo uro.

Sestavine za 4 osebe:

  • 2 večja kosa piščančjih prsi 
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 žlica moke
  • 1 korenček
  • 100 g (zamrznjenega) graha
  • rožmarin
  • timijan
  • sol

Pika na i: domači žličniki

K tej jedi lahko postrežete kar kruh, boljše pa je, če pripravite žličnike. Ni pretežko, vse, kar potrebujete, so pšenični zdrob, rumenjaki in maslo. Dvema žlicama zdroba dodajte en rumenjak in žlico stopljenega masla. Zmešajte, oblikujte žličnike in v vreli vodi kuhajte 20 minut. Nato jih dodajte kuhani obari. Naj bo to lahkoten skok v zimo.

Sestavine za 4 do 6 žličnikov: 

  • 1 jajce 
  • 30 g masla
  • 60 g pšeničnega zdroba

E3 nasvet? Ja!

Naredite dvojno porcijo obare, eno zamrznite, drugo pa shranite v hladilniku za naslednji
teden. Ste vedeli, da že pripravljena živila praviloma shranjujemo v hladilniku na zgornjih policah? Če ste v iskanju novega hladilnika z najboljšo zamrzovalno omaro, pa pokukajte v E3 Trgovino.
 

Prijava na E-novice

Privolitve

Prosimo izberite, katere vrste obvestil želite prejemati.

E 3, d.o.o., Prvomajska ulica 21, 5000 Nova Gorica (kontakt DPO: dpo@e3.si) bo vaše osebne podatke na podlagi vašega soglasja in do preklica uporabil za namen pošiljanja naših ponudb in aktivnosti. Če se odločite, da vam pošiljamo vam prilagojene novice, bomo vaše podatke, ki jih pridobimo med našim sodelovanjem, uporabili za namen neposrednega trženja na podlagi profiliranja oz. segmentiranja. Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite preko povezave v prejetem e-sporočilu. Podrobneje si o obdelavi za ta namen lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.

Mailchimp uporabljamo kot tržno platformo. S klikom na Naroči se strinjate, da bodo vaši osebni podatki preneseni v Mailchimp. Več o politiki zasebnosti Mailchimpa si preberite tukaj.