Praznična sladica: Pavlova torta z mandarinami
20. 12. 2023
Pavlova torta je razkošna sladica, znana po svoji krhki zunanjosti in mehki, penasti notranjosti. Pavlova se tradicionalno oblikuje v obliko kroga in nato okrasi s stepeno smetano ter svežim sadjem, kot so jagode, maline, mango ali kivi. Dodatki, kot so drobno sesekljani oreščki ali čokoladne mrvice, dodajo še več teksture in okusa. Ta sladica je priljubljena zaradi svojega osupljivega videza in okusa, pogosto pa povezana s prazničnimi in posebnimi priložnostmi.
Pavlova torta z mandarinami in rožmarinom
Božično-novoletni čas je kot nalašč, da jo doma pripravite tudi vi. Zvesti bralci rubrike E3 Svet vedo, da E3 Ekipa rada kuha s tremi glavnimi sestavinami in obenem vestno skrbi, da je v kuhinji manj odpadkov hrane. Pavlova torta, katere glavna sestavina je prav stepen beljak, je popolna sladica, na katero se spomnimo, ko nam po praznični peki ostanejo beljaki. Predstavljamo vam E3 različico.
Sestavine za testo:
- 3 beljaki
- 165 g mletega sladkorja
Za okrasitev potrebujemo:
- 1,5 dl sladke smetane
- 3 mandarine
- vejice svežega rožmarina
- žlica mletega sladkorja
Trik sladice je, da beljake stepemo v trd sneg
Nato postopoma dodajamo po žlicah mleti sladkor. Na pladnju, obloženem s peki papirjem, gosto peno naložimo v krog. Pečemo 50 minut na 150 stopinj Celzija. Pečeno beljakovo testo ohladimo, premažemo s stepeno sladko smetano. Okrasimo s kolobarji mandarin in vejicami svežega rožmarina, potresemo s sladkorjem v prahu. Kakšna čarovnija!